Een Gardentub is een geweldige aanvulling op elke tuin! Perfect voor ontspanning en om heerlijk te genieten van de buitenlucht. Kies voor een zalige tuinbeleving met de Gardentub.

Je vult 'm eenvoudig met een tuinslang of via de matching kranen. Wil je het hele jaar door van jouw buitenbad genieten, ook tijdens de koudere periode? Dan kun je het water in de Gardentub verwarmen. Hieronder lichten we de verschillende verwarmingsmogelijkheden toe.

Drie verwarmingsopties

  1. Verwarm je bad door middel van een aansluiting op het warm tapwater circuit vanuit het huis. In combinatie met een thermostatisch mengventiel kan de gewenste temperatuur worden ingesteld voordat het water naar de kraan of douche stroomt.
    • Voordelen: Constante warmtevoorziening; nauwkeurige temperatuurregeling.
    • Nadelen: Verreist voorbereiding en installatie. Zorg voor goede maatregelen om bevriezing te voorkomen.
    • Installatiekosten per situatie te beoordelen. 

 

2. Plaats een doorstroomverwarmer tussen je koud tapwaterpunt en je bad. Een doorstroomverwarmer levert pas warmte wanneer dat nodig is. Voor grote capaciteiten is een 3-fase aansluiting nodig en zorg dat de verwarmer vorstvrij wordt geplaatst, bijvoorbeeld in de schuur.

    • Voordelen: Efficiënt en energiezuinig; warmt het water wanneer nodig.
    • Nadelen: Vereist een 3-fase aansluiting; moet vorstvrij worden geïnstalleerd; in de winter zal het wat langer duren voordat de Gardentub is volgelopen. 
    • Relatief lage aanschaf kosten +/- €550. 

 

3. Wil je vaak en snel je bad vullen en kun je de Gardentub niet aankoppelen op het warme tapwatercircuit dan kun je een elektrische boiler plaatsen. Een boiler van 100 liter op 80 graden levert al voldoende om een Gardentub in korte tijd op een aangename temperatuur te vullen. Plaats ook hier een thermostatisch mengventiel tussen, zodat het water met de gewenste temperatuur uit je Gardentub kraan of douche stroomt. Heb je al zonnepanelen? Met een slimme app houd je het water in de boiler op temperatuur op momenten dat je energie over hebt. Dat zorgt ook nog eens voor een lagere energierekening.
    • Voordelen: Snel vullen met de gewenste temperatuur; redelijk eenvoudig te installeren. 
    • Nadelen: Verbruikt het hele jaar door stroom indien je hem niet uitschakelt in de winter; het vat moet vorstvrij worden geplaatst. 
    • Aanschafkosten vanaf €1.000.

Andere opties

Natuurlijk kan je andere installaties overwegen, zoals zonneboilers of warmtewisselaars, maar vraag daarvoor je installateur om je eigen situatie te beoordelen.

De beste verwarmingsoptie voor je Gardentub kan voor iedereen anders zijn en hangt af van verschillende factoren, zoals de locatie van de Gardentub, het budget, en je persoonlijke voorkeuren voor duurzaamheid en energie-efficiëntie. Of je nu kiest voor de eenvoud van een tuinslang of de efficiëntie van een zonneboiler, een goed verwarmde Gardentub zorgt voor veel ontspannende momenten in je tuin!

Meer verhalen

Een ijsbad nemen in je Gardentub: Ontdek de voordelen en tips

Een ijsbad nemen in je Gardentub: Ontdek de voordelen en tips

IJsbaden worden steeds populairder; zowel atleten als wellness-liefhebbers ontdekken de voordelen van koudetherapie voor herstel, mentale veerkrach...

Charlotte Schaaf ·